Solarplaza organiseert twee seminars tijdens ‘Vakbeurs Energie’


Van 9 tot 11 oktober 2018 vindt de 14e editie van de ‘Vakbeurs Energie’ plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met meer dan 350 exposanten, honderden informatieve sessies en duizenden bezoekers is de ‘Vakbeurs Energie’ een van de voornaamste ontmoetingsplekken voor de energie, bouw, industrie en mobiliteit sectoren. Het evenement richt haar blik meer dan ooit op de toekomst, met toenemende aandacht voor onderwerpen op het gebied van het schalen van de energietransitie.

Voor de tweede keer zal Solarplaza de ‘Vakbeurs Energie’ ondersteunen door bij te dragen aan het seminar programma op dinsdag 9 oktober. Solarplaza zal twee focus-sessies organiseren en zal op het evenement vertegenwoordigd worden door Tom van Dorp en Thomas Boersma.


PV in de Praktijk

De eerste sessie die Solarplaza voor haar rekening neemt is de ‘PV in de Praktijk’ seminar, welke plaats zal vinden op dinsdag 9 oktober (14:00-16:00). Als organisator van het jaarlijkse ‘The Solar Future NL’ congres, die dit jaar haar 10e editie vierde, heeft Solarplaza ferme wortels in de Nederlandse zonne-PV markt en zijn ze toonaangevend in hun marktexpertise en hun netwerk van lokale en internationale marktspelers. Tijdens de ‘PV in de Praktijk’ sessie zullen verschillende sprekers en panelists ingaan op de beste lessen die geleerd zijn en de nieuwste innovaties met betrekking tot projectontwikkeling in de groeiende Nederlandse zonne-energie market. Deze markt trekt momenteel ongekend grote interesse van zowel Nederlandse als buitenlandse investeerders en ontwikkelaars. Solarplaza’s Tom van Dorp zal de voorzitter zijn van de sessie en de discussie leiden.


Sessie 01.jpg

Future Grid Seminar

Solarplaza zal daarnaast een ‘Future Grid’ Seminar organiseren tijdens de ‘Vakbeurs Energie’, die gefocust zal zijn op innovaties van het elektriciteitsnet, energie flexibiliteit en andere onderwerpen gerelateerde aan de innovatieve versterking van de energietransitie. Na de succesvolle lancering van hun nieuwe ‘Future Grid’ conferentie-serie, met evenement als ‘Blockchain2Business’ en het ‘Energy Flexibility Forum’, plant Solarplaza om hun activiteiten in dit veld uit te bouwen, met meer onderwerpen en concepten in de tweede helft van 2018.

De rode lijn door alle ‘Future Grid’ evenementen is de focus op de integratie van meer duurzame energie in het elektriciteitsnet. Het groeiende aandeel van duurzame, maar onderbroken, energiebronnen zoals solar en wind, maakt het uitbalanceren van het elektriciteitsnetwerk een steeds lastigere opgave. Omdat de toevoer van deze bronnen minder stabiel is dan die van traditionele energiebronnen, is er een grotere noodzaak voor flexibiliteit aan de vraagzijde. De ‘Future Grid’ seminar tijdens de ‘Vakbeurs Energie’ zal haar publiek op de hoogte brengen van basisprincipes van energie flexibiliteit en uitleggen hoe zij kan profiteren van het brede scala aan mogelijkheden die er uit voort vloeien. Solarplaza’s Thomas Boersma zal deze sprong in het diepe voorzitten en de discussie leiden. De sessie vindt plaats op dinsdag 9 oktober (10:30-12:00).


Solarplaza op de ‘Vakbeurs Energie’

Zorg er voor dat u de ‘PV in de praktijk’ (registreer) en ‘Future Grid’ (registreer) seminars tijdens de ‘Vakbeurs Energie’ niet mist en claim nu uw gratis ticket for het evenement. Voor specifieke vragen over de sessies of mogelijkheden om een ontmoeting in te plannen tijdens het evenement, neem direct contact op met Tom van Dorp (t.vandorp@solarplaza.com) en Thomas Boersma (t.boersma@solarplaza.com), die beiden de volledige dag aanwezig zullen zijn op dinsdag 9 oktober.

Comment