München, 10 April 2017: BayWa r.e., een van de grootste leveranciers van zonnepanelen in een snel groeiende Europese groothandelsmarkt, heeft een nieuw kantoor geopend in Nederland ter ondersteuning van installateurs.

De afgelopen twaalf maanden zijn er aanzienlijk meer fotovoltaïsche systemen geïnstalleerd in Nederland en jaar-op-jaar zien we een groei in capaciteit van 35%*.

Günter Haug, algemeen directeur van BayWa r.e., zegt hierover: “In Nederland groeit de markt in zonnepanelen significant,  ons nieuwe kantoor in ‘s-Hertogenbosch zal ons in deze groeiende markt helpen om snel te kunnen voldoen aan de behoefte van installateurs aan optimale ondersteuning.”

Tegen het einde van 2016 was er in Nederland 2 GW aan zonnepalen geïnstalleerd, waarvan de helft bij kleine particuliere verbruikers, het MKB en scholen*.

Thomas Lechat, algemeen directeur van BayWa r.e. Solar Systems Sàrl, voegt toe: “De Nederlandse fotovoltaïsche markt groeit snel, en deskundigen schatten dat de capaciteit binnen een jaar kan groeien naar 2,6 GW. Ook is er veel steun vanuit de politiek voor hernieuwbare energie, met de salderingsregeling als belangrijkste drijvende kracht.

Met ons nieuwe kantoor is BayWa r.e beter in staat installateurs professionele ondersteuning te bieden om de invoering van zonne-energie verder te stimuleren en de Nederlandse capaciteit op het gebied van hernieuwbare energie te verhogen.”

BayWa r.e. is een van de grootste leveranciers van fotovoltaïsche systemen op de Europese groothandelsmarkt en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd met het aanbieden van een breed scala van producten en toonaangevende klantenservice.

* Volgens het nieuwsportaal Solar Plaza. Bron - http://bit.ly/2oDVkS0

Comment