Orange Solar Power gaat in West-Brabant een zonnepanelenfabriek realiseren met een productiecapaciteit van 70 megawatt, oftewel zo’n 280.000 zonnepanelen. De fabriek moet uiteindelijk werk bieden aan 60 mensen en wordt in 2 fases gerealiseerd. Fase 1, bestaande uit een productielijn van 15 megawatt voor flexibele en standaard zonnepanelen, wordt in het derde kwartaal van 2015 opgeleverd.

Met de opening van de nieuwe fabriek hoopt de directie van Orange Solar Power de terugkeer van de Europese solar industrie in te luiden. ‘Waar in de afgelopen jaren in Europa en ook in Nederland de zonnepanelenproductie grotendeels verdwenen is, is dit het startschot voor een revival’, aldus, Guust Verpaalen (CEO) en Walter van Loon (CCO en oprichter van Orange Solar Power). ‘De directe investering in de nieuwe fabriek bedraagt in totaal ongeveer 5 miljoen euro en dit zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de regionale werkgelegenheid.’

Fase 1
In fase 1 van het project van Orange Solar Power wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 15 megawatt gebouwd voor standaard zonnepanelen en de zogenaamde ‘Monoflex’ modules. Deze flexibele zonnepanelen kennen een aantal unieke eigenschappen:
•    de Monoflex modules zijn licht van gewicht en kunnen hierdoor op een veel groter aantal type daken toegepast worden;
•    de Monoflex modules zijn buigzaam en kunnen daardoor ook op allerlei gebogen oppervlakten worden verlijmd of gemonteerd zoals overkappingen, façades en gevels;
•    de Monoflex modules hebben een hoge cel- (18% rendement) en module-efficiency;
•    en de Monoflex modules kunnen in verschillende maten geleverd worden.

Fase 2
In fase 2 van het project van Orange Solar Power wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 55 megawatt gebouwd voor ‘standaard’ zonnepanelen. Deze productielijn zal eind 2015 operationeel zijn. De fabriek zal te zijner tijd werk bieden aan 60 mensen.

Vacatures
‘Wij werken met de nieuwste technologieën en Orange Solar Power gaat duurzame zonnepanelen van hoge kwaliteit produceren’, duidt CEO Guust Verpaalen. ‘Uiteindelijk maken de mensen het daadwerkelijke verschil. In de komende periode zal het werving- en selectietraject om die reden onze volle aandacht genieten. Het gaat in de opstartfase om 15 vacatures en in de tweede fase zal de organisatie naar verwachting groeien tot zo’n 60 mensen.’ CCO Walter van Loon besluit: ‘Wij zullen op zoek gaan naar mensen met de “Orange Solar Power factor”: betrouwbaarheid, innovatie en passie staan hierbij hoog in het vaandel.’


Over Orange Solar Power
Orange Solar Power is opgericht in 2012 en richt zich sinds haar start op de productie en de verkoop van zonnepanelen. Daarbij gaat het zowel om standaard zonnepanelen als om de flexibele Monoflex zonnepanelen. Tot de klantenkring van Orange Solar Power behoren onder meer bedrijven als Eneco, Google, Sabic en SolarNRG.
De Orange Solar Power zonnepanelen worden in opdracht van het bedrijf door een aantal Europese fabrikanten geproduceerd. De zonnecellen die verwerkt worden in de zonnepanelen worden geïmporteerd uit Taiwan en of Europa . De zonnepanelen van Orange Solar Power zullen door de nieuwe zonnepanelenfabriek in West-Brabant vanaf eind 2015 alleen nog in Nederland vervaardigd worden, met hoofdzakelijk Europese componenten.


NOOT VOOR DE REDACTIE
Op woensdag 15 april zal Orange Solar Power tijdens een persconferentie op de vakbeurs Solar Solutions (Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen) haar volledige plannen voor de nieuwe zonnepanelenfabriek in West-Brabant ontvouwen. Op woensdag 15 april vindt om 12.00 uur op de stand van Orange Solar Power (standnummer C19) de persconferentie plaats. Hierna is er voor de aanwezige pers gelegenheid tot het stellen van vragen. Afspraken voor 1-op-1 interviews kunnen gemaakt worden per e-mail: PR@o-solar.com.

Comment