De Zonnetour in de provincie Utrecht is van start! Op 19 februari werd de campagne gelanceerd tijdens de bijeenkomst 'Ga uit je dak met zonne-energie'. Met de Zonnetour brengen de verschillende partijen rond zonne-energie versnelling in de 'uitrol' van zonnepanelen.

Gedeputeerde Ralph de Vries, die de bijeenkomst opende, gaf aan dat de provincie grote waarde hecht aan het belang van zonne-energie. De provincie heeft hiervoor de Zonnekaart beschikbaar gesteld voor de gemeenten in de provincie. De Vriens riep dan ook alle gemeenten op om de Zonnekaart actief gaan promoten bij hun bewoners, o.a. via een verwijzing op hun eigen gemeentelijke site.

Egbert Griffioen van MapGear heeft de Zonnekaart ontwikkeld en nam de deelnemers mee in alle mogelijkheden die deze tool met zich meebrengt. Als primeur onthulde hij de speciale MKB module die nu op de Zonnekaart zit, waardoor bedrijven heel makkelijk kunnen zien of zonnepanelen voor hen aantrekkelijk zijn.

Wijnand Jonkers van de Natuur en Milieufederatie Utrecht lanceerde de Zonnetour met het tonen van het filmpje dat gemeenten en initiatieven kunnen gebruiken in hun communicatie. Daarnaast legde hij uit wat de Zonnetour inhoudt en hoe partijen zich aan kunnen melden (zie hieronder).

Gerja Koldenhof van Stedin gaf aan wat de rol van de netbeheerder is bij de uitrol van zonne-energie. Daarnaast riep zij op om zonne-installaties altijd aan te melden via www.energieleveren.nl.

Bron: NMU - http://www.nmu.nl/artikel/geslaagde-start-van-de-zonnetour-2015

Comment