Op 6 december a.s. organiseert Solarplaza voor haar vaste Nederlandse relaties een exclusief netwerk evenement. Dit vindt plaats in aanloop naar de 10e editie van The  Solar Future NL conferentie op 17 Mei 2018.

Op 6 december a.s. organiseert Solarplaza voor haar vaste Nederlandse relaties een exclusief netwerk evenement. Dit vindt plaats in aanloop naar de 10e editie van The  Solar Future NL conferentie op 17 Mei 2018. De netwerkbijeenkomst vindt plaats in het Muntgebouw in Utrecht. Het biedt een uitgelezen kans om onder het genot van een hapje en drankje samen te komen, te netwerken, terug te kijken op het jaar 2017 en vooruit te blikken op 2018. Op het programma staat naast een expert panel, een korte workshop door Loyens & Loeff over de geleerde lessen op juridisch vlak met betrekking tot de ontwikkeling van PV projecten. Het programma eindigt met een unieke, leerzame en humoristische keynote presentatie over ‘verkopen’ door de Nederlands best verkopende management spreker  auteur Jos Burgers. 

NETWORKING EVENT SPONSOR /// LOYENS & LOEFF
Een korte beschrijving volgt binnenkort...
Loyens & Loeff Website
NETWORKING EVENT SPONSOR /// DNV GL
DNV GL (uniting strengths of DNV, KEMA, Garrad Hassan and GL Renewables Certification) provides independent advice, analysis, engineering and testing services to the global Photovoltaic (PV) and Concentrating Solar Power (CSP) markets. We work with investors, project developers, owners and equipment manufacturers to help manage risk throughout the entire project life cycle for systems - from residential rooftops, to multimegawatt power plants.
DNV GL Website

Programma

15:00 Inschrijven en koffie/thee
15:30 Welkom en start Loyens & Loeff workshop: “Developing PV-Projects in the Netherlands, legal lessons learnt"
 • 1. Bankability van project & financieringsdocumentatie
  Koen Panis, Partner Banking & Finance
 • 2. Subsidies, aansluitingen en PPAs
  Roland de Vlam, Counsel Energy Team
 • 3. Fiscale en BTW aspecten van leasing constructies
  Mick Knops, Fiscalist
 • 4. Notariële vraagstukken
  Joris van de Bunt, Kandidaat-Notaris
KOEN PANIS /// PARTNER BANKING & FINANCE - LOYENS & LOEFF
Koen is member of Loyens & Loeff’s Banking & Finance Practice Group and of the Projects Team in Belgium.
He specialises in project financing, development and management. He has developed a leading expertise in the renewable energy sector (onshore and offshore projects; wind and solar energy; biomass). He also specialises in secured financing (more especially in asset based finance and commodity financing) and in capital markets related matters.
He is recommended in his field of expertise by Legal 500 EMEA.
Koen has been a member of the Brussels Bar since 2006.
KOEN PANIS
PARTNER BANKING & FINANCE
ROLAND DE VLAM /// COUNSEL ENERGY TEAM - LOYENS & LOEFF
Roland W. de Vlam (1971), advocaat, geeft leiding aan het Energy Team van Loyens & Loeff. Hij adviseert energiebedrijven en andere marktpartijen over de regulatoire aspecten bij transacties en staat zijn cliënten bij in gerechtelijke procedures en besluitvormingstrajecten bij beleidsmakers en toezichthouders, zoals de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Zijn activiteiten binnen het energierecht omvatten de gehele keten: gas (E&P, opslag, LNG, transport en levering), elektriciteit (opwekking, transport en levering), 'renewables', warmte en CO2. Roland is lid van de Nederlandse Vereniging voor Energie Recht (NeVER) en publiceert regelmatig over ontwikkelingen op het gebied van het energierecht.
ROLAND DE VLAM
COUNSEL ENERGY TEAM
MICK KNOPS /// FISCALIST - LOYENS & LOEFF
Mick Knops, belastingadviseur, is lid van de Algemene Fiscale Praktijk en het Energy Team. Mick heeft een sterke focus op hernieuwbare energie, waaronder zonne-energie en (offshore) windenergie, en adviseert kleine crowdfunded initiatieven tot grootschalige internationale projecten. Hij heeft onder andere diepgaande kennis van milieubelastingen, met name energiebelasting. Mick adviseert tevens bedrijven werkzaam in de olie- en gassector, inclusief transport en levering, die werkzaam zijn in of via Nederland. Mick is mede-auteur van het boek ‘Bouwen in Nederland’. Dit boek geeft een handzaam overzicht van de belangrijkste juridische en fiscale aspecten van en voor de bouw- en projectontwikkelingspraktijk. Het boek is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van diverse Loyens & Loeff advocaten, fiscalisten en notarissen binnen verschillende disciplines, die hun expertise en ervaringen hebben gebundeld.
MICK KNOPS
FISCALIST
JORIS VAN DE BUNT /// KANDIDAAT-NOTARIS - LOYENS & LOEFF
Joris van de Bunt, kandidaat-notaris, is lid van de praktijkgroep Vastgoed. Hij is gespecialiseerd in vastgoedrecht en richt zich met name op projectontwikkeling en vastgoedtransacties van kantoren, woningen, winkels, logistiek en industrieel vastgoed. In zijn praktijk werkt hij dagelijks nauw samen met de fiscalisten en advocaten van de praktijkgroep Vastgoed van Loyens & Loeff.
JORIS VAN DE BUNT
KANDIDAAT-NOTARIS
16:30 Marktleiders panel: De Nederlandse PV markt in 2018
 • • Hoe gaat de markt zich in 2018 ontwikkelen? Wat zijn de laatste trends?
 • • Komt de SDE+ pot wel op?
 • • Wat is de impact van het nieuwe regeerakkoord op de PV markt in 2018?
 • • Wat zijn de lessen van 2017
EDWIN KOOT /// CEO - SOLARPLAZA
Edwin Koot is sinds 1994 actief in de zonne-energie. Met de oprichting van zijn bedrijf Solarplaza in 2004 is Edwin begonnen met de opbouw van een breed informatieplatform gericht op de nationale en internationale zonne-energie markt en de verdere uitbreiding van zijn grote netwerk aan contacten en relaties. Met het organiseren van conferenties in binnen- en buitenland, handelsreizen naar grote productiefaciliteiten, het uitbrengen van diepgaande marktrapporten en het mogelijk maken van nieuwe handelscontacten heeft Solarplaza zich gevestigd als een belangrijke speler in de PV wereld.
MODERATOR
EDWIN KOOT
CEO /// SOLARPLAZA
PETER SEGAAR /// MARKTONDERZOEK - POLDER PV
Peter Segaar, gepromoveerd bioloog, huurder en al sinds 2000 in het bezit van vier zonnepanelen (later uitgebreid), voert sinds 2004 de onafhankelijke website Polder PV. Hier publiceert hij naast kritische analyses regelmatig gedetailleerd en in grafiek vorm gepresenteerd cijfermateriaal over marktontwikkelingen in Nederland en in het buitenland. Segaar heeft in maart 2012 een vierde marktanalyse gepubliceerd bij Solarplaza, over de PV-markt in België.
PETER SEGAAR
MARKT ONDERZOEK /// POLDER PV
ROEBYEM ANDERS /// VP DEVELOPMENT - SUNGEVITY NEDERLAND
Roebyem Anders is mede-oprichter van het Nederlandse bedrijf Zonline, wat in 2014 overgenomen werd door het Amerikaanse Sungevity. In 2017 werd Sungevity International gekocht door ENGIE en opereert onafhankelijk in Nederland, Belgie en Duitsland.
Roebyem was al duurzaam voordat het woord in gebruik kwam en werkt ruim 20 jaar in de duurzame energiebranche. Ze werkte aan schone energie bij achtereenvolgens VI/Instituut voor Milieukunde, de klimaatafdeling van de Wereldbank, de Renewable Energy Unit van het Internationale Energie Agentschap en bij BP Duurzaam. Roebyem beweegt zich met radicale charme in ondernemerskringen en eist daar aandacht voor duurzaamheid.
ROEBYEM ANDERS
VP DEVELOPMENT /// SUNGEVITY NEDERLAND
JAAP BAARSMA /// VOORZITTER - HOLLAND SOLAR
Jaap is sinds 2016 lid van het bestuur. Jaap Baarsma heeft zich na zijn wethouderschap in Zwolle vanuit zijn eigen bedrijf gericht op duurzame energie en in het bijzonder op zonne-energie. Hij heeft vele zonnestroom projecten helpen realiseren en is ook verantwoordelijk voor één van de grootste zon-thermische projecten in de bestaande bouw. Samen met een groep elektrotechnische bedrijven heeft hij EcoNed opgezet, dat als doel heeft om de duurzame energie bij de leden te stimuleren. In deze hoedanigheid heeft hij intensief samengewerkt met de groothandel. Daarnaast is hij directeur van een groot zonnepark in Spanje.
JAAP BAARSMA
VOORZITTER /// HOLLAND SOLAR
JASPER LEMMENS /// CONSULTANT - DNV GL
Jasper Lemmens started at DNV GL in 2010. He has master's degrees in Applied Physics and in Business Administration. Within DNV GL Jasper combines his technical and business capabilities in projects where DNV GL is consulted on the technical and commercial aspects of PV systems. As a solar expert Jasper supports customers through third party services such as owner’s engineering and independent engineering, market studies, due diligences, risk assessments, project financing, workshops and technical research in the role of technical specialist and project manager. He is the project leader of the Dutch National Action Plan Solar Power where barriers for the Dutch PV market are described and removed and he is the expert for the cost assessment of solar PV and solar heat as part of an advice on the subsidy base for the Dutch feed-in support scheme SDE+.
JASPER LEMMENS
CONSULTANT /// DNV GL
17:15 Keynote: Hoe breng je Sales naar een hoger niveau
 • • 'Alles wat je geeft, krijg je (ooit) terug'
 • • Eén fan per dag
 • • Klanten zijn eigenlijk net mensen
 • • Geef nooit korting
JOS BURGERS /// BESTVERKOPENDE MANAGEMENTAUTEUR NEDERLAND
Drs. Jos Burgers (1951) is een van de meest gevraagde managementsprekers in Nederland. Hij was tien jaar werkzaam in verkoop - en marketingfuncties bij een technische groothandel. Na een studie Bedrijfseconomie aan de universiteit in Tilburg was hij ruim tien jaar als docent Marketing & Marktonderzoek verbonden aan Fontys Hogescholen te Eindhoven. Daarna adviseerde hij gedurende een tiental jaren bedrijven en instellingen op het terrein van strategie, marketing en klantgerichtheid.
Tegenwoordig richt hij zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties, workshops en seminars. Zijn boeken en praktijkervaring vormen de basis voor de presentaties die hij geeft. Hij houdt zijn publiek een spiegel voor en laat mensen anders naar hun werk en hun dagelijkse praktijk kijken. Humor is daarbij een belangrijk wapen, evenals het gebruik van praktijkvoorbeelden.
KEYNOTE
JOS BURGERS
BESTVERKOPENDE MANAGEMENTAUTEUR NEDERLAND
18:00 Netwerkborrel

19:00 Netwerk Diner Buffet

21:00 Einde

Locatie

Het 'Networking Event 2017' vindt plaats in het Muntgebouw in Utrecht.
Een unieke locatie op een bijzondere historische plek! De lange en rijke geschiedenis van dit monumentale pand begint omstreeks 1900 en het behoort sindsdien tot de mooiste gebouwen van Utrecht.


Muntgebouw, Utrecht

Leidseweg 90
3531 BG Utrecht
030 - 291 04 33

Meer informatie:
www.muntgebouw-utrecht.nl

Muntgebouw.jpg

Registratie

(Houd er rekening mee dat er slechts een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar is)

conference - Online Event Management with the ticketing solution from XING Events