Ron Verschoor, een van de twee uitvoerende directeuren van Zonnegrond, tevens aandeelhouder is vanuit de sport (speler/trainer tennis) doorgegroeid naar gerespecteerd ondernemer.
Ron Verschoor is oprichter van De Hypotheekwinkel, De Verzekeringswinkel en Hal Makelaardij, later ondergebracht in het bedrijf “De Financiële Wereld”. De 10 vestigingen van De Hypotheekwinkel (NH) zijn samen met de 3 kantoren van Hal Makelaardij en De verzekeringswinkel  uitgegroeid tot een zeer bekende financieel specialist in Noord Holland. In 2007 heeft hij de onderneming overgedaan aan zijn medevennoten.
HollandsGrond (opgericht 2010) zorgt dat particulieren waardevolle grond kunnen kopen en die grond wordt tussentijds door de eigenaren terug verhuurt aan een agrariër. Een deel van de oogst wordt geschonken aan voedselbanken.
De link naar Zonnegrond is ontstaan door de overeenkomstige gedachte hoe vanuit grondbezit nog meer rendement voor de klant is te realiseren.


1. Sinds wanneer bent u actief op PV gebied en wat is uw grootste leerpunt geweest in deze periode?

Met Zonnegrond zijn we sinds twee jaar actief op PV gebied. De mensen achter Zonnegrond hebben al een langer track record in de wereld van de duurzame energie. Ieder dag leert ons weer: ondernemen is vooral doen. Alleen door te doen kunnen we met zijn allen succesvol een duurzame maatschappij realiseren.

2. Wat is uw visie op de toekomst van de PV markt in Nederland en wat ziet u als belangrijkste trends voor de komende drie jaar?

Onze visie is dat energie opwekken in coöperatieverband zich snel zal ontwikkelen. Onder meer gesteund door de innovatie in slimme netten kiezen mensen steeds vaker de stroomvoorziening zelf te verzorgen. Mensen zullen onafhankelijker willen zijn. Met panelen op het dak en/of panelen op een locatie op afstand van het huis wordt binnen deze trend een belangrijke stap gezet. Daarnaast zal door gebruik van elektrische auto’s en alternatieven voor gas in huis, elektriciteit belangrijker worden in het  huishoudelijke energieverbruik.

3. Salderen op afstand was een langverwachte droom, maar niet iedereen is nu zo enthousiast over het concept van de postcoderoos. Welke kansen biedt de postcoderoos en welk marktpotentieel wordt ontgonnen door deze manier van salderen op afstand?

Ooit vond onze PTT, de postbezorger, een methode om het land op lokaal niveau in te delen. Bijzonder is dat wij nu jaren na deze introductie juist deze methode gebruiken om het lokaal energie opwekken te faciliteren. Zonnegrond is eigenlijk hét concept wat inspeelt op het fenomeen postcoderoos. Zonnegrond werkt als een volkstuin en in plaats van groente wekt men groene stroom op. Daarbij wordt de grond veelal gehuurd van dé lokale partij bij uitstek; de gemeente zelf. De gemeente maakt  hiermee vaak onrendabele grond nog rendabel ook.

1 Comment